Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedi keyfiyet takkadak kapının mümkün olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Bunlar kabilinden âdemoğlu trafiğinin çokça ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki örgülarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.
Veriler bapların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse de bunların kâffesi tatbikat ortamında kaydedildiği için başlıca hayatta aynı skorları vermeyebilir.
Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve sahih çallıkışması önemlidir.
Ekseriyetle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın alanından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları sistemli olarak gestaltlmalıdır. Kapının onat çaldatmaışmasını tedarik etmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.
İnsanların şişko olarak yasevimliıkları ve bulundukları bütün mimarilarda yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur ve ısı, kıvılcım kadar yangın faktörlerinin insanoğluın bulunduğu ortama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.
Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın intikalini makul bir saat aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayan baplardır.
örneğin önüne üstıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve hastane gibi” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan girmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.
Yangın kapısı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine reva olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti yangın kapısı bulunmalı, kapı her hin sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Bununla beraberinde süflidaki kriterlere malik olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması akseptans edilir.
Dairesel yangın kapısı Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma düzlükından yarar peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 nüfus kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş adetsına Yangın Çıkış Kapısı destelı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.